top of page

Akupunktur

Akupunktur behandlingen udføres med steril teknik og med engangsnåle. Nålene anses for at være en af verdens bedste engangsnåle. I og med de er engangsnåle garanterer det dig optimal sikkerhed for infektion.

 

Nålen har plastikhåndtag og stålklinge, med en meget fint sleben spids. Nålene er enkeltvis pakket, det sikrer den optimale kvalitet, og det optimale indstik. Nålenes skarphed, uden at være skærende, giver et godt indstik og du oplever en god penetration af huden.

 

Akupunktur er en orientalsk behandlingsmetode, der for længst er taget i brug i den vestlige verden. Inden for smertebehandling har akupunkturbehandling fundet sin plads. Behandlingen er  godkendt af Sundhedsstyrelsen.
 
Behandlingen er individuel. Nålene skal sidde i 10 – 20 minutter, eller måske kun ganske få minutter.  Man får et stik, som nogle gange kan mærkes, nogle gange kan det ikke. Jeg har valgt den klassisk kinesiske tilgang med at dreje nålene under behandlingen for at stimulere virkningen.
 
Almindeligvis vil man blive behandlet en gang om ugen, men det kan også være med et kortere eller længere interval.
 
Virkningen af akupunktur menes at skyldes en ændring i blodgennemstrømningen i det område, der bliver behandlet. En øgning af kroppens eget morfin (endorfin) er også angivet som mulighed ligesom en øget hæmning af ens eget smerteberedskab er muligt. For evidens og viden om akupunktur henvises til Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende Alternativ Behandling 
 

Ofte skal man have flere behandlinger, for at opnå en effekt, men er der ikke bedring efter 3 behandlinger med akupunktur, indstiller vi behandlingen, da du så er ”non-responder”.
 
Bivirkning/komplikationer

Alment:

  • Efter en behandling kan man føle træthed og hvis akupunkturpunktet har været på arm eller ben, kan disse føles tunge i et par timer.

  • En behandling kan medføre smerteforværring, der kan vare fra få timer til dage. Vi vil så diskutere en gentagelse, men det er udtryk for at akupunktur har virkning.

  • Sjældent ses appetitløshed og kvalme.

Fra nålene

  • Blå mærker, der hvor nålen har siddet, så har nålen ramt et lille blodkar. Mærket forsvinder i løbet af en uge til 10 dage.

  • Minimal risiko for infektion efter en behandling som nævnt ovenfor. Akupunkturbehandling forud for en operation tilrådes derfor ikke.

Hent info som PDF

bottom of page