top of page

Blokade behandling

Hvis smerten skyldes en irritationstilstand i led, sener eller strukturer nær disse, kan behandlingen bestå af en blokade.

En blokade er en indsprøjtning med lokalbedøvelse eller et syntetisk steroid, der er tilsat lokalbedøvelse.
 
Virkning
Virkningen skyldes alene at steroidet lindrer eller ophæver irritationstilstanden (inflammationen).
 

Den lokalbedøvelse, der er tilsat, har ikke en langvarig effekt.  De timer den varer fortæller dog om blokaden er lagt det sted, hvor årsagen til smerterne findes. Blokaden kan suppleres med anden behandling.
 
Bivirkning
Smerter ved indstiksstedet (der hvor indsprøjtningen er givet). Kan lindres med afkøling og almindelig smertestillende medicin (Paracetamol eller NSAID). Varer op til et par dage.
 

Bivirkninger er hyppige, men ikke altid forekommende. Vi taler om en evt. behandling.
 

I døgnet efter blokaden er lagt, kan du føle dig lidt ”speedet”, have svært ved at sove, blussende på kroppen og følelse af kraftig hjertebanken. Dette skyldes at steroid der gives lokalt, kan have en virkning i resten af kroppen.
 

På grund af denne virkning i resten af kroppen, vil patienter med sukkersyge have tendens til forhøjet blodsukker. Lægen tilråder nøje kontrol med blodsukkeret i dagene efter anlæggelse af blokaden og evt. justering af insulin.
 

Huden kan blive påvirket og miste pigment (lys plet) i en længere periode efter blokaden. Det vil dog hyppigst være en forbigående effekt.
 
Komplikationer
Som ved akupunktur er der risiko for infektion. Med den sterile teknik jeg benytter er risikoen for infektion med bakterier meget lille. Blokade forud for en operation tilrådes derfor ikke.
 

Tegn på infektion er hævelse, rødme, smerter og feber. Optræder dette skal du henvende dig til klinikken. Uden for klinikkens åbningstid skal du henvende dig til 1813 mhp. at blive set af vagtlæge Oplys derfor til 1813 at du har fået en blokade – det kan være 1813 beder om et billede sendt med smartphone.

Hent info som PDF

bottom of page